subscribe: Posts | Comments

Boek van de dag

Reacties uitgeschakeld voor Boek van de dag
Boek van de dag

Deining.

Liber Amicorum.

Opstellen aangeboden aan mr. dr. J.J.M. (Sjef) de Laat ter gelegenheid van de rechtspraak wegens het bereiken van de 70-jarige leeftijd.

Onder redactie van mr. Leopold Holtus.

Met bijdragen van Joost Berculo, Gerrard Boot, Willem Bouwens e.a.

 

Tijdens het cabaret ter gelegenheid van de opening van het gerechtelijk jaar 2018-2019 werd het belang van mr. J.J.M. de Laat in de Rechtbank Midden-Nederland en in de ontwikkeling van het arbeidsrecht zeer beeldend weergegeven: de foto van het portret van de Koning veranderde heel langzaam in het portret van Sjef.

 

Na zijn studie aan de Universitetit van Utrecht was hij 17 jaren advocaat bij het Advokatenkollektief. Hij was in de periode 1984 tot 1990 tevens actief als gemeenteraadslid in Utrecht en hij was kantonrechter (-plaatsvervanger) in Rotterdam, Gouda, Brielle en Sommelsdijk. Bij zijn aanstelling als kantonrechter in de Rechtbank Utrecht werd hij aanbevolen met: ‘De Laat geniet reeds goede bekendheid als advocaat in Utrecht’ en ‘lijkt goed te passen in het geheel van bestaande kantonrechters.’

 

Je kunt dit boek lezen als je lid bent van de bibliotheek.
Bekijk hier hoe je lid wordt.

Comments are closed.

Yop Polls